Bosna i Hercegovina

Prirodne ljepote

Prirodna ljepota i pejzaži BiH su dramatično lijepi i lako zavedu svakog posjetioca. Bilo da je riječ i sniježnim vrhovima planina, cvijetnim visoravnim, kraškim poljima, kanjonima rijeka ili umirujućom površinom jezera ljudske oči, razum i duh treba samo da se opuste i uživaju.

Počevši od vodopada Kravice, na krajnjem jugu, preko izvora rijeke Bune u Blagaju, plahovite Neretve ukroćene jezerima, Boračkog jezera, pa sve do vrela Bosne ispod olimpijskih planina, rijeke Drine na istoku do Une na zapadu, teško se odlučiti koja je voda ljepša i oku ugodnija. Bez obzira da li volite šetati pored vode, kampovati,spuštati čamcima niz brzake, uživati u mirnim jezerskim vodama ili se baviti ribolovom, uživaćete u svakom slučaju.

Ako više volite skijanje,  šetnje po planinskim stazama ili vožnje terenskim vozilima po makadamskim cestama imaćete priliku ispuniti sve svoje želje koje ste imali kada se radi o kvalitetnom odmoru. Olimpijske planine Bjelašnica, Jahorina, Igman, Trebević, kao i Vlašić pružiće vam nezaboravno skijaško iskustvo.

Planine poput Prenja, Zelengore, Lelije, Maglića i Čvrsnice ponudit će svakom planinaru priliku da isprobaju vlastite planinarske mogućnosti.  

0 0